top of page
anthony-fomin-Hr6dzqNLzhw-unsplash_edited.jpg

Doe mee aan ons
gepersonaliseerde programma 

logo.png

Een unieke aanpak voor het hele gezin

Voor ouders met kinderen tussen de 10 en 14 jaar die zich zorgen maken over het beeldschermgebruik van hun kind(eren), bieden wij een gepersonaliseerd programma. Afgestemd op jullie gezin en situatie.

Daarbij werken wij met een gezinsaanpak. Dat betekent dat zowel ouders als kind of kinderen meedoen. Belangrijk, want gedrag veranderen ligt niet alleen bij het kind. Jullie onderzoeken bijvoorbeeld hoe jullie met elkaar communiceren en afspraken maken. Als ouder kijk je ook naar je eigen invloed. En we motiveren je kind om mee te doen aan NextLevL, daarom is het programma ook gewoon leuk!

Het programma bestaat uit korte video's, achtergrondinformatie en oefeningen waarbij jij en je kind begeleid worden door inspirerende mentoren en experts. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over hoe het brein werkt en waarom beeldschermen zo aantrekkelijk zijn. Daarnaast krijg je praktische NextLevL tools om het gesprek aan te gaan met je kind, je eigen (scherm)gedrag te onderzoeken en het goede voorbeeld te geven.

Je kind wordt door mentoren uitgedaagd om op zoek te gaan naar offline hobby's, het aangaan van echte vriendschappen en leert zich vervelen (want dat is goed voor je brein). Ook leert je kind om zich opener op te stellen en hoe het met jou kan praten over wat hem of haar bezighoudt. 

Je volgt het programma in je eigen tijd en op je favoriete device. Je kunt zelf bepalen hoe snel je door het programma gaat. Wel vragen we je regelmatig te oefenen met de vaardigheden die je aanleert.

Na NextLevL

NextLevL plusje (bullet point).png

Snappen jij en je kind meer van de verslavende werking van social media apps en games

NextLevL plusje (bullet point).png

Hebben jij en je kind meer grip op jullie beeldschermgebruik

NextLevL plusje (bullet point).png

Doe je veel bewuster dingen samen, ZONDER telefoon!

NextLevL plusje (bullet point).png

Heeft je kind wellicht een nieuwe hobby, sport of andere interesse ontdekt of verder ontwikkeld

NextLevL plusje (bullet point).png

Is het veel gezelliger in huis

Probeer NextLevL nu gratis

Na aanmelding kun je een aantal modules geheel gratis bekijken. Zo krijg je een idee wat het programma van NextLevL te bieden heeft.

 

Spreekt het je aan? Dan kun je wederom geheel vrijblijvend de uitgebreide intake doen. Deze test biedt je inzicht in het telefoon- en gamegedrag van je kind(eren). Op basis daarvan wordt de persoonlijke route voor jou en je kind(eren) door ons voorgesteld. 

 

Besluit je er dan voor te gaan en het programma te starten? Dan activeer je vanuit je persoonlijke account het programma. 

 

De prijs is tijdelijk €169 (ipv €350). Jullie mogen dan onbeperkt gebruik maken van NextLevL. Of je nou twee, zes of twaalf maanden over het programma doet en met één of meerdere kinderen. Dat kunnen jullie helemaal zelf bepalen.

pexels-cottonbro-6473095.jpg

Hoe werkt het?

1.

Meld je (vrijblijvend) aan, bekijk eventueel wat modules en maar de gratis intake

2.

Wij maken jouw gepersonaliseerde programma

3.

Start met het programma en laat je inspireren

4.

Haak je kind aan. Wij helpen je daarbij!

5.

Jullie leren veel, ontwikkelen onderling begrip en maken samen afspraken. Daardoor wordt het een stuk gezelliger thuis!

Het programma van NextLevL

Ga je aan de slag met NextLevL, dan moet je echt aan de bak. Daar zijn we eerlijk over. Het is ontzettend moeilijk om games, social media en smartphones te weerstaan. Het kost tijd om gedrag te veranderen. Maar: wij helpen je daarbij en maken de stapjes zo klein mogelijk. Daarmee maken we het makkelijker om gedrag blijvend te veranderen. 

Ons programma werkt vanuit drie invalshoeken:

Begrijpen

Hoe kan het dat games, social media en telefoons zo aantrekkelijk zijn? Welke krachten zitten daarachter? Hoe werkt het (tiener)brein? Waarom is het moeilijk om tieners uit hun online wereld te trekken? 

Herkennen

Je onderzoekt hoe groot de invloed is van schermen op je kind en jezelf. Ook kijk je in hoeverre deze invloed negatief is. Je leert patronen herkennen in jullie gesprekken en manier van communiceren. 

Aanpakken

Je krijgt NextLevL tools om aan de slag te gaan met jullie problemen. Zo leer je hoe je je kunt verdiepen in de wereld van je kind en daardoor beter contact kunt krijgen. Ook leg je je eigen telefoon steeds vaker weg en maak afspraken met je kind. Je kind onderzoekt ondertussen de offline wereld. 

We maken voor jullie een persoonlijke route door ons programma - een route die precies bij jullie (en jullie schermgedrag) past. De modules die jullie als gezin doorlopen zullen daarom verschillen. Ze worden bijvoorbeeld afgestemd op de leeftijd van het kind of de kinderen waarover jullie je zorgen maken. Een greep uit de onderwerpen die jullie tegen kunnen komen:

  • De neurobiologie van game- en social mediaverslaving (hoe werkt het in het brein?)

  • Het juist inschatten van het gedrag van je kind (waar spreekt het over met enthousiasme? Is het gedrag gevaarlijk of niet?)

  • Het versterken en herstellen van het contact met je kind

  • Beste verweer tegen ongezond schermgedrag: gezond gedrag in de 'echte' wereld (hoe helpt je je kind beter wortelen, een passie vinden en zinvolle contacten opdoen)

  • Aandachtseconomie: hoe kun je opboksen tegen de verdienmodellen van enorme techbedrijven?

Maak het behapbaar met micro-learning

Ai, dat klinkt misschien allemaal wat intens. Het klopt dat we inzet van jou en je kind verwachten, daar helpen we je bij. We bieden alle onderdelen aan in learning bites. Dit zijn korte snacks van enkele minuten waarin we een onderwerp behandelen. Hierbij sluiten we aan bij de beweging waarin onze aandachtsspanne steeds korter wordt. Je kunt dus even snel een filmpje bekijken, een oefening doen of een quiz maken, op het moment dat het jou uitkomt. 

 

Micro-learning, zoals het aanbieden van learning bites heet, is niet alleen fijn omdat het handig is. Het is bewezen dat je er ook veel beter door leert. In plaats van in één keer veel informatie verstouwen, geven we je regelmatig een beetje. Hierdoor blijf je bezig met het onderwerp en leer je sneller. 

Learning bites in verschillende vormen

We bieden ons programma aan in verschillende vormen. We raden je vooral aan om je (gratis en vrijblijvend) aan te melden en eens rond te snuffelen. Om je een idee te geven, de vormen die je tegenkomt:

  • Test We starten met een uitgebreide intake. Ook tijdens het programma vragen we je regelmatig een paar vragen te beantwoorden. Zo kijken we of je nog steeds on track bent, of dat we andere modules moeten aanbieden. Ook krijg je inzicht in je vooruitgang. 

  • Video De diverse mentoren laten van zich horen in korte video's. In elke video wordt steeds een onderwerp behandeld. Er zijn video's voor jou als ouder, voor je kind en voor jullie samen. 

  • Challenges We dagen jullie regelmatig uit om met een oefening aan de slag te gaan. Probeer bijvoorbeeld eens een week je schermtijd te tracken en onder de twee uur te houden. Lukt dat? Dan krijg je van ons een beloning. 

  • Verdieping Soms is het fijner om eens rustiger te lezen over een bepaald onderwerp. Daarom bieden we ook verdiepende artikelen en interviews met experts. 

  • Stappenplan op maat Steeds als je echt gaat aanpakken (bijvoorbeeld 'op een andere manier met je kind praten'), maken we samen met jou een stappenplan op maat. Deze ontvang je als downloadable in je mail. 

  • Interactie Via whatsapp of e-mail ontvang je regelmatig updates en nieuws

Laat je kind inspireren door onze mentoren

De telefoon ligt op de kast en de computer is uit. En nu? Onze mentoren helpen jouw kind op zoek te gaan naar nieuwe interesses. Wordt het muziek maken, sporten, iets creatiefs? De mogelijkheden zijn eindeloos. Jouw kind gaat op ontdekkingstocht en komt er zo achter waar het goed in is of waar alle gelukshormonen van gaan stromen!

Denk jij een expert en mentor te zijn die mee kan helpen ons programma te upgraden? Neem contact met ons op en mail naar michael@nextlevl.nl

Veelgestelde vragen

  • Hoe gepersonaliseerd is NextLevL?
    Nadat je je hebt aangemeld, maak je een uitgebreide intake. Op basis van die intake stellen wij een persoonlijke route door ons programma voor. Die route is geschikt voor jou en je kind, en sluit perfect aan op jullie situatie.
  • Hoeveel tijd kost NextLevL?
    NextLevL biedt gepersonaliseerde trajecten die je in je eigen tijd en tempo kunt volgen. Daarbij werken we met 'learning bites'. Dat betekent dat we elk onderdeel in kleine stukjes hakken, zodat jij steeds in maximaal 10 minuten iets nieuws kunt leren. Je bepaalt zelf hoeveel learning bites je achter elkaar volgt. Maar: verandering kost tijd en inspanning. Het is net als diëten. Je weet vast wat er allemaal anders moet om af te vallen, maar je moet daadwerkelijk gezonder koken en minder eten om het ook echt voor elkaar te krijgen. Datzelfde geldt voor NextLevL. Door alleen informatie te absorberen, stimuleer je geen gedragsverandering. We geven je oefeningen en challenges om mee aan de slag te gaan. Daar moet je wel iets mee doen en tijd insteken. Kortom: hoe lang het proces duurt, ligt aan jullie en jullie situatie. We verwachten wel dat je dagelijks aan de slag gaat met (kleine) oefeningen zodat je op de lange termijn fors resultaat boekt.
  • Mijn kind is jonger of ouder dan 10 tot 14 jaar, wat nu?"
    In eerste instantie richt NextLevL zich op ouders van kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Binnenkort breiden we uit naar andere leeftijdscategorieën. Als je kind net iets jonger of ouder is, kun je je alsnog aanmelden voor het programma. Het past nog steeds prima, met alle tools die we je bieden krijg je inzicht in de problematiek en handvatten om aan de slag te gaan schermgebruik binnen jullie gezin. Heb je interesse in een programma voor oudere of jongere kinderen? Laat het ons weten via het contactformulier of via info@nextlevl.nl. Als veel ouders zich melden, gaan we extra hard aan de slag om snel voor de betreffende leeftijden te lanceren.
  • Wie zitten er achter NextLevL?
    NextLevl is opgericht door Michael Brandt en Michiel Smit. Michiel Smit is ex-gameverslaafd, neurobioloog en coach. Hij richt zich al jaren op het helpen van jongeren met een gameverslaving en richtte daarvoor ook een stichting op. Met NextLevL probeert hij gameverslaving te voorkomen en meer mensen tegelijkertijd te bereiken. Michael Brandt is een succesvolle ondernemer die altijd 'in het speelgoed' heeft gezeten. Hij slaat nu een nieuwe weg in en wil met NextLevL gezinnen helpen om schermobsessie te verminderen. Michiel en Michael laten zich bijstaan door een team van experts. Waarbij ze advies krijgen van verschillende gedrags- en mediapsychologen en pedagogen.
  • Een online oplossing voor een online probleem?
    Ja, dit is echt de meest gestelde vraag die we krijgen. Waarom ontwikkelen jullie een online programma voor een een (veelal) online probleem? Allereerst: wij zijn niet anti internet, telefoons en games. Zolang ze je leven maar niet beheersen en iets nuttigs toevoegen. Dat nuttige kan vanalles zijn: informatie wanneer je het nodig hebt, ontspanning, sociale contacten. Daarnaast hebben wij tot nu toe gezinnen één op één of in kleine groepen gecoacht. Dat zijn waardevolle trajecten, maar daarmee helpen we maar een beperkte groep mensen. Door ons programma digitaal aan te bieden kunnen we tegen lagere kosten, méér mensen helpen. En daar is het ons om te doen!
  • Wat is de rol van de mentoren?
    NextLevL is voor zowel de ouders als de kinderen. We bieden video's, informatie en oefeningen. Daarbij zetten we mentoren in om kinderen te inspireren en aan te moedigen beter te aarden in de echte wereld. De mentoren worden geselecteerd op hun uitstraling. Kunnen ze kinderen en jongeren meenemen in ons verhaal? Kunnen ze uitleggen hoe belangrijk het is om ook offline te zijn? En worden ze door de kinderen en jongeren serieus genomen? De mentoren leggen uit waarom het belangrijk is om verder dan je scherm te kijken én ze nemen de jongeren mee op een 'expeditie in de echte wereld', waar ze onderzoeken wat er nog meer in het leven te vinden is. Is er een sport waarin ze (nog) beter willen worden, willen ze iets creatiefs (dj'en, schilderen, schrijven) doen of zijn ze op zoek naar nieuwe vrienden? De mentoren laten ook hun kwetsbare kanten zien. Zo zal topmodel Nimue vertellen over de invloed die Instagram op haar heeft gehad en neemt Michiel Smit ze mee in zijn gameverslaving en wat hij daardoor allemaal heeft gemist. Ze leren kinderen ook te praten over gevoelens en hoe ze dingen met vrienden of ouders kunnen bespreken.
  • Wanneer moet ik betalen?
    Nadat je je hebt aangemeld, maak je vrijblijvend en gratis de uitgebreide intake. Op basis daarvan brengen we je situatie in kaart en stellen we een gepersonaliseerd route voor. Ook kun je alvast een aantal proefmodules volgen. Zo kun je kijken of NextLevL bij jullie past. Besluiten jullie ervoor te gaan? Dan brengen we eenmalig kosten in rekening. Hiermee kun je zo lang bij NextLevL blijven als je wilt. Elk pakket is voor het hele gezin. Je betaalt dus één keer per gezin. Heb je meerdere kinderen waar je je zorgen over maakt, dan kunnen die allemaal meedoen aan NextLevL. Heb je ook een kind of kinderen waar je je helemaal geen zorgen over maakt, dan hoeven zij niet mee te doen (maar het mag wel natuurlijk).
  • Hoe overtuig ik mijn kind mee te doen met NextLevL?
    We realiseren ons dat dat best een uitdaging kan zijn. Daarom starten we het traject eerst met jou (of jullie) als ouder(s). Jullie krijgen de eerste inzichten en oefeningen. Daarna krijgen jullie tips en trucs hoe je je kind kunt aanhaken. Zodra dat is gelukt, krijgen jullie gezamelijke challenges waar jullie als gezin mee aan de slag gaan. NextLevL is trouwens voor kinderen ook gewoon leuk (!) en interessant. Onze mentoren nemen ze mee op ontdekkingstocht. Mocht het écht niet lukken om je kind aan boord te krijgen, dan gaat het traject verder met jou als ouder. We leren je dan hoe je toch grenzen kunt stellen aan schermgedrag en het zelf gezelliger kunt maken in jullie gezin.

Maak je je zorgen? Test dan hoe erg het beeldschermgebruik van jouw kind is. In slechts 5 minuten heb je inzicht en advies. Doe de quickscan.

NextLevL

Bilderdijklaan 35
3743 HR Baarn
info@nextlevl.nl

logo.png

"De meeste discussie thuis
gaat over schermtijd"

NextLevL plusje (bullet point).png

42% van de ouders vindt schermtijd de allergrootste uitdaging in de opvoeding

logo.png
bottom of page