top of page

Over ons

logo.png

Waarom NextLevL?

Bovenop een berg in Sicilië komt een Nederlands gezin met drie tieners bij ons op het terras zitten. Dochter, een jaar of 16, zit met oortjes in aan tafel en checkt zeker 18 keer of ze er goed uitziet op camera. Zoon van 14 zit kromgebogen naar zijn mobiel. Wat zou hij aan het scrollen zijn? Moeders zit te appen, misschien wel met vader. De derde zoon kijkt om zich heen en ziet de pracht van het middeleeuwse dorpje bovenop die berg. Als enige. 

 

Dit soort taferelen zijn erg herkenbaar. Als je als gezin met elkaar op vakantie bent, moet je met elkaar zijn, gesprekken voeren, genieten van de omgeving. En niet continu aan je telefoon gekluisterd zitten. Toch lijkt het alsof we daar niet mee toe in staat zijn. Zodra het even stil is, grijpen we naar onze telefoon. Verwonderd zijn en ons vervelen, lukt bijna niet meer.

Gamen is leuk en telefoons zijn bijzonder handig. Wij zijn niet tégen schermen, maar vinden het wel belangrijk dat jij en je kinderen er op een gezonde manier mee omgaan. Zodat jullie een gesprek met elkaar kunnen voeren, zonder dat ogen afdwalen. Of dat je eens met aandacht een film kunt kijken, zonder dat tweede scherm ernaast. 

 

Wij zien om ons heen, en ervaren ook zelf, hoe lastig dat soms is. En we zien ook de gevolgen: ruzies thuis, slechtere schoolprestaties, kinderen die zichzelf niet meer kunnen vermaken. En nog erger: fysieke en mentale problemen.

 

Wij willen daar wat aan doen! Daarom lanceren we NextLevL.

NextLevL plusje (bullet point).png

"Wij zijn niet tégen schermen, maar vinden het wel belangrijk dat jij en je kinderen er op een gezonde manier mee omgaan."

NextLevL is een 
social enterprise

Wij zetten ons keihard in voor een wereld waarin kinderen en hun ouders op een relaxte manier met beeldschermen omgaan. Dat is onze missie! Dat doen we onder andere door programma's op te zetten, lespakketten te maken en te lobbyen in Den Haag. Wij zijn graag onafhankelijk, daarom werken we in de vorm van een 'social enterprise'. Dat betekent dat we enerzijds een stichting zijn en anderzijds een onderneming die omzet maakt. Zo zorgen we voor onze eigen inkomsten en zijn we niet afhankelijk van giften of subsidies. 

pexels-cottonbro-6601770_edited.jpg

Het team

WhatsApp Image 2021-09-30 at 15.11_edited.jpg

Michiel Smit

Mede-oprichter Michiel Smit is ex-gameverslaafd en schreef daarover het intrigerende boek Gameboy. Hij studeerde neurobiologie, richtte een stichting op die helpt bij gameverslaving en coacht gezinnen die hier mee dealen. Met NextLevL hoopt hij op grotere schaal bij te dragen aan het voorkomen van schermverslavingen.

WhatsApp Image 2021-09-30 at 15.11_edited.jpg

Michael Brandt

Mede-oprichter Michael Brandt is ondernemer in hart en nieren. Hij werd groot 'in het speelgoed'. Nu wil hij op een andere manier bijdragen aan het geluk van kinderen. Zodat ze de volle potentie uit zich halen en hun telefoon vooral gebruiken om ergens heel goed in te worden. Zoals zijn dochter Mijntje, die de gekste stunts uithaalt op de trampoline. Dat heeft ze op Youtube geleerd. 

1623913938388_edited.jpg

Marije van der Star

Marije van der Star richtte eerder het platform Coachfinder op en helpt nu NextLevL te lanceren. Ze heeft veel ervaring met kinderen met gedragsproblematiek en grote kennis van hoe je technologie in kunt zetten om je gedrag te veranderen. Ze baalt ervan als iedereen tijdens een etentje op zijn telefoon zit en hoopt met NextLevL gezinnen weer dingen met elkaar te laten beleven.

profielfoto_VK_web-1024x1024_edited.jpg

Chantal van der Leest

Chantal van der Leest is gedragspsycholoog en communicatie- specialist. Ze schreef twee boeken over perfectionisme en denkfouten. Ook heeft ze een wekelijkse column bij het AD.  

"Ouders van nu zijn de eerste generatie die moet dealen met obsessief schermgebruik"

Maak je je zorgen? Test dan hoe erg het beeldschermgebruik van jouw kind is. In slechts 5 minuten heb je inzicht en advies. Doe de quickscan.

NextLevL

Bilderdijklaan 35
3743 HR Baarn
info@nextlevl.nl

logo.png
logo.png
bottom of page